Tager du kroppen med på ferie – eller overarbejde?

Posted by on jul 21, 2013 in Uncategorized | 2 Comments

Ferien har indfundet sig for danskerne. Det betyder afslapning med familien, lange aftener i sommerbrisen og for de fleste er det også lig med ekstra mad og drikke indenbords. Vi elsker hygge. Og mad. Tanken om at undvære nabofesten, den kolde øl ved poolen eller den gode eftermiddagssnack i liggestolen er ikke til at holde […]

Hvad skal vi med skrammelmad?

Posted by on jun 21, 2013 in Uncategorized | 2 Comments

Butikkerne bugner med ulødige, prefabrikerede varer på hylderne. Produkter, der er enten er trukket igennem et helvede af E-numre, tilsat smagsforstærkere eller fragtet tværs igennem Europa på motorveje i kølebiler, inden de lander på hylden. Produkter, der er misforståede. Men de er der, fordi vi forbrugere efterspørger dem. At lave mad fra bunden tager tid. […]

Detailhandlen har magten

Posted by on jun 15, 2013 in Efterår, Forår, let og lækker, sommer, Vinter | 3 Comments

Forleden faldt jeg i snak med en lokal grøntavler, der stolt berettede om sin røde minigrønkål, mørke bladkål og ærteskud. Grøntsager, der udgør et både sundt og nærende alternativ til traditionel bladsalat dyrket på samme måde som babyspinat og rucola. Grøntsager, som grøntavlerne lægger både tid og energi i at udvikle med fokus på både kvalitet […]

Køb nu lokalt

Posted by on jun 10, 2013 in Efterår | One Comment

Et af de erhvervsområder, der for alvor er med til at holde gang i beskæftigelsen, er de lokale madnetværker. Her løfter små mikroproducenter i samlet flok produktion af kvalitetsfødevarer til et nyt niveau – til glæde for både forbrugere og det lokale erhvervsliv. Det betyder kort afstand fra jord til bord, og det sikrer autencitet og originalitet […]

Sæsonerne spiser man da…

Posted by on maj 8, 2013 in råvare | 5 Comments

Hos mig serveres der ikke søde sommerstikkelsbær og sprøde hvide asparges i december. For det findes ganske enkelt ikke. Sæsonerne har hvert deres særpræg og fordele, og det har væksten af vores gode råvarer helt naturligt tilpasset sig. I december spiser man rodfrugter og kål, for der er det sprødt, kraftfuldt og fyldt med næring og smag. Og […]